Retourneren

Wat te doen bij een retourmelding?
Bij By Niese heb je voor al je bestellingen een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag je de bestelling bekijken en eventueel retourneren. Na het verstrijken van de zichttermijn is de koopovereenkomst een feit. Controleer direct na ontvangst van de bestelling of deze compleet en onbeschadigd is. Als dit niet zo is, neem dan binnen 24 uur na ontvangst contact met ons op om dit te melden. De artikelen worden dan indien nodig door ons vervangen of vergoed.

14 dagen niet goed, geld terug garantie

By Niese hanteert regels voor retourneren. Mocht je de bestelling willen retourneren, dan kan dit uitsluitend als deze:

 • Je hebt vanaf ontvangst 14 dagen de tijd om onaangebroken materialen (excl. breipatronen en gebruikte of geactiveerde materialen) retour te sturen
 • Alleen complete, ongebruikte en onbeschadigde materialen mag je retour sturen. Etiketten en verpakkingen moeten onbeschadigd zijn, dus niet gekreukt, niet ingescheurd, mag niet geopend en creatief weer dichtgeplakt zijn.
 • Bolletjes wol of ander garen moeten onaangebroken zijn. Wij wegen bij ontvangst de retour gestuurde bolletjes. Max 3% gewichtsafwijking is geaccepteerd.

Als er een deel van de bestelling wordt geretourneerd, worden de verzendkosten niet vergoed. Als u alle artikelen van een bestelling retourneert binnen de termijn van 14 dagen, ontvangt u de eventueel betaalde verzendkosten van ons terug. Let op: de retourkosten zijn voor eigen rekening! Geopende artikelen die niet voldoen aan bovenstaande eisen blijven je eigendom. Wij sturen deze artikelen naar je terug en brengen de gemaakte kosten in rekening.

Wat kan je niet retour sturen?

 • Breipatronen
 • Haakpatronen
 • Artikelen die eenvoudig te kopieren zijn zoals PDF bestanden van brei- en haakpatronen en boeken zijn uitgesloten van het herroepingsrecht en kunnen niet geretourneerd worden (dit heeft te maken met copyright).
 • Borduurpakketten met verbroken zegel
 • Borduurgaren in losse strengetjes
 • Geopende en gebruikte markers, pennen en potloden
 • Aangebroken garens
 • Op maat geknipt stramien

Retouropdracht aanvragen

Je kunt je retouropdracht doorgeven via info@byniese.nl. Geef hierin door: factuurnummer, naam, de artikelen die je retour wilt sturen. Wanneer je goederen retourneert, dan zijn de verzendkosten van het retourneren en het risico voor eigen rekening. Zodra wij de goederen ontvangen hebben, storten wij het aankoopbedrag minus eventuele verzendkosten binnen 5 werkdagen terug. Teveel bestelde, volledige bollen in originele staat kunnen binnen een termijn van 2 maand terug worden gestuurd. Rokers raden wij aan garens in een ruimte te bewaren, waar niet wordt gerookt. Bollen met rookgeur kunnen niet opnieuw worden verkocht. Verpak de artikelen goed, zodat ze ook na verzending hier in orginele staat aankomen. Bollen met rookgeur kunnen niet retour gestuurd worden. Wij sturen deze artikelen naar je terug en brengen de gemaakte kosten in rekening. Zijn de artikelen niet meer in ons assortiment, dan kunnen deze niet retour gestuurd worden.

Retouradres

Artikelen die geretourneerd worden, dienen verzonden te worden naar:

By Niese
Ondernemersweg 6
4691 SL Tholen

Alleen retouren verzonden naar dit adres worden in behandeling genomen.

Wol , Garen en Sieraden koop je online By Niese.
Openingstijden:
maandag  t/m zaterdag
9:00 uur tot 17:00 uur
K.v.K. nummer:  22041007 
BTW nr.: NL001540685B58 
© Copyright 2022 - By Niese -  Gerealiseerd door Sitters Internet Bureau
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram